Tutustu meihin

Teatterin toiminta sai alkunsa osana Sotkamon Nuorisoseura ry:n toimintaa ja nykyisen nimensä näytelmäryhmä otti käyttöön vuonna 1998. Keväästä 2010 alkaen Teatteri Havukka on jatkanut teatteritoiminnan ylläpitämistä ja kehittämistä Sotkamossa omana yhdistyksenään.

Keskeisin osa Teatteri Havukan toimintaa on kesäteatteriesitysten tuottaminen. Sanotaankin, että ”Teatteri Havukka esityksineen kuuluu Kainuun kesään kuin hattu päähän!” Lisäksi vuodesta 2009 lähtien se on yhteistyössä Sotkamon kansalaisopiston kanssa tuottanut esityksiä myös muina vuodenaikoina ja järjestänyt teatteriopetusta kooten yhteen joukon eri ikäisiä innokkaita paikkakuntalaisia. Koska havukkalaisten ikäjakauma on vauvasta vaariin, on Teatteri Havukan toiminnassa myös taidekasvatuksellisilla tavoitteilla suuri merkitys.

Teatteri Havukka on tunnettu nuorekkaasta, rohkeasta, raikkaasta ja ammattitaitoisesta teatterin tekemisestä.* Vuosittain sen kesäesityksistä on käynyt nauttimassa 1500-4500 katsojaa.

Olet lämpimästi tervetullut viihtymään Teatteri Havukan esitysten pariin! Tai mikäli tunnet kutkutusta toimintaamme kohtaan, haluavat havukkalaiset ilolla ilmoittaa, että ovet reippaaseen ja leppoisaan teatteriryhmään ovat aina avoimet kaikille uusille teatteriseikkailuihin mukaan mieliville!

*Lähde: Teatteri Havukan Toivo kulkee Datsunilla -esityksen yhteydessä toteutettu katsojatutkimus (2008), jossa vastaajia pyydettiin kuvailemaan Teatteri Havukkaa valitsemallaan adjektiivilla.